Tuesday, March 23, 2010

Amsyar Danish Haiqal

Fuhhhhh..! pergh.., penuh dah habuk dalam blog aku nie rupenya..!
sampai labah2 pun dah beranak penak buat sawang..! aiee.., kalau ikut kan cerita memang macam-macam cerita yang nak ditulis..! tapi ape kan daya, masa mengatasi segalanya.., cewahhh..! ayat macam la busy sangat..! ehehehe

erm hari nie rase nak cerita pasal bujang sorang nie..! Alhamdulillah skang nie usia dia hampir 2thn 6bulan..! sekejap je dah besar bujang mama nie..! erm makin besar makin bijak.., Alhamdulillah i berpuas hati dgn perkembangan dia..! Mulut pun sekarang nie makin becok..! ade je cerita dia. Mulut pun dah macam org tua.., kuat sangat membebel..! kalau adik dia nangis, habis la di marah nya..! sebab dia rase terganggu nak tgok mickey mouse dia..! ape daa.., ade seklai tu.., tgh adik dia nangis2 dia jerit kat adik dia suh diam sampai tertido terus budak tu..! cian aisy.., sampai tetido eh sayang kene marah dgn abg..! huhhh boleh tahan garang.., ikut sape la gaknye ek..? hahahahaa

erm skang nie dia dah tak pakai pampers waktu siang hari.., cume i pakai kan bile nak tido mlm n kua rumah je..! ade sekali tu.., try tak pakai kan bile kua rumah..! mase tu dia ajak g kfc, kebetulan kfc tu dekat dgn rumah je..! ntah kat mane silapnya.., dia boleh pulak ter pee pee kat kfc tu..! muka pun dah stat tukar hijau.., papa dia pi la bawak dia balik n tukar semua..! dari jauh i dah nampak dia dgn papa dia sampai balik kat kfc tue..! sampai je pintu kfc tu dia boleh bagi tau semua org kat kfc tu yg dia dah pakai pampers..! malu nya aku tuhan je tau.., geram betul.., dgn nada selamber dia jerit hye.., tgok nie kita dah pakai pampers.., tgok nie uncle.., dah pakai pampers..! dia ingat org tue semua aedara mara dia agaknya..! betuah betul budak nie..,

sebenarnya dia stat tak pakai pampers mase umur dia 2thn..., my mother dah train dia..! tp bile hari tu dalam hari.., atok dia dah kelam kabut dgn baby, mak baby plus amsyar lagi..! tu pakai kan balik pampers.., bile keadaan dah reda n teratur semula baru suh dia bukak balik n pakai kan pada waktu mlm sahaja.

ada satu hari tue, mase mula2 dia nampak poo poo dia keluar. dia macam terkejut.., mase tu dia lerlepas kat depan pintu dapur.., dia terus lari ke depan.., dia jerit.., mama.. mama.. tolong..! pisang kicap keluar dari sini sambil menunjukkan bontotnya yang kering itu..! i pun g la tgok ape dia pisang kicap tu..,  mase tu tak terkata ape.., nak gelak ade nak marah pun ade..! rupa-rupanya poo poo dia cantik je terbentuk kat depan pintu..! ape daaa.., tu la kali pertama dia tgok poo poo dia terbentuk cantik je.., selalu dalam pampers, bukan dia nampak pun kan..! aieee..

Skang nie kuat sangat berangan, pantang nampak kamera dia stat la buat aksi yang bukan2 sambil di pantau oleh papa dia.., ok lahh.., mari la layan gambar k..

                                                                Bicara mata antara dua jiwa

p/s: nak tulis entry nie pun kena amik mase dr kul 10 sampai 2.30 baru siap.., aieeee

8 comments:

Ayu SHAMZA EaRyMuA said...

alololo.. comelnya anak bujang ko ni zura.. aku suka cerita pisang kicap tu! kelakar gila hokey.. post la selalu.. tapi aku pun sama, da ada anak, susah nk update blog selalu..

Ayu SHAMZA EaRyMuA said...

alololo.. comelnya anak bujang ko ni zura.. aku suka cerita pisang kicap tu! kelakar gila hokey.. post la selalu.. tapi aku pun sama, da ada anak, susah nk update blog selalu..

Fith said...

hahaha lawak betul amsyar ni,garang sungguh ek,siap gi marah adik tu,hahaha aduhhh...
bagusnya,dah pandai bgtau nak poo n pee,rafiqh ni bln dpn baru fith nak start potty training,hope everything will be ok and smoothly of course,hihi.
mmg amsyar ni bleh jd model laa,pandai sungguh bergaya,euwww tergoda,hahaha

zura said...

Ayu :
ehehehe.., mmg kelakar pun.., ntah camne boleh dia dapat idea ckp benda tu pisang kicap pun aku tak tau..! laa nie kalau nampak pisang sure teringat kat dia.., ape daaa..!

Fith:
erm tu la.., dgn adik dia bukan main garang lagi.., yang adik pun boleh tahan.., kalau kene marah dgn abg dia.., dia tenung je muka abg dia dgn muka tak puas hati..!

erm meula nak stat potty trning nie kena penuh kesabaran sikit laa.., sure ade terlepas punye..!
tp nnt dah pandai ok laa..!
cume akan timbul maslah lain ialah tak habis2 nak masuk toilet alasan nak pee pee, padahal nak main air..! aduhaiiii

mysara said...

bagus nyer amsyar dah tak pakai pampers..rayyan tak mula lagi potty training sbb xde org nk pantau.. heheheh..
btw,amsyar nih mmg boleh jadi model laa... gi la masuk mana2 competition..sure leh menang..

zura said...

mai.., dia boleh tak pakai pmpers pun sebab atuk dia ade utk pantau.., kalau harap kan org.., mmg masih berpampers lagi rasenya sampai laa nie..!

erm rayyan pun ape kurangnya.., fotogenik.., ehehehe

Mummy Tiqah said...

Wahaha, kelakar la Amsyar..

鐵火卷John said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社