Monday, June 21, 2010

Hasil Seni

Sebelum bercoloteh panjang.., nak mintak maaf kat fith n mai sebab tak sempat2 lagi nak jawab tag mereka..! InsyaAllah akan cuba juga untuk menjawab tag mu ituew.., eheheheheh...

erm tiga empat hari nie memang teramat la sibuk.., petama sebab Majlis Akikah budak kecik sorang tu.., n kedua sebab kesihatan abg long yang tetiba tidak stabil..! huhhh.., kering darah mama jadinya..! nie laa satu maslah bujang yang sorang tu.., dia memang payah sangat nak kena demam ke ape.., tapi sekali kena.., memang amat mencuak kan.. nanti laa kalau ade mase mama tulis pasal nie ok..

khamis lepas.., lepas sembahyang dah plan nak setelkan banyak perkara untuk majlis akikah Aisy.., so petang tu.. sementara tunggu en suami balik.., tido kan dulu si kecik tu.., sementara amsyar dok ralit dengan lukisan dia yang sudah semakin menampak kan hasilnya.., erm banyak dah yang dia pandai lukis, antaranya buah apple, ikan, octopus n beberapa benda lagi laa.., walaupun tak sempurna tapi boleh dikenalpasti apa yang dia nak lukis tu laa.. betul2 ikut cam papa eh..? 

sebelum masuk toilet tu.., dah pesan kat dia, abg long jangan kacau adik k.., mama nak mandi.., abg long lukis je kat paper tue.., dia jawab.., baik lah mummy..! so mak dia pun mandi laa dgn kelam kabut.., n dalam hati dah rase cam tak sedap hati.., tapi tak tau nape.. tapi tetap teruskan gak mandi.., erm setelah hampir 15 minit melayan diri dalam toilet.., bukak je pintu, amsyar terus cakap.., mummy pandai tak abg long buat.., cantik tak abg long buat.., dah siap dah abg long buat..! mummy pun tanya laa ape abg long buat..? sekali dia tunjuk.., tu tengok tu.., dah siap dah.., 

Astagfirullahalazim.., nak terlucut tuala mandi rasanya.., sekali tengok muka adik dia dah penuh dengan dakwat.., n paling tak tahan adik still lena tido.., adoi la hai amsyar..! awat laa lagu tu hang pekena kan adik tu oiii..!! nak marah tak boleh nak gelak pun tahan jee..., 

mama pu kejut adik.., adik bangun boleh sengeh2 lagi muka.., dia tak tau agaknya muka dah macam ape kena conteng dengan abang..? nasib laa dia dok conteng muka adik dengan signature pen.., so tak laa tajam.., kalau laa dia conteng dengan pen mata tajam.., aduiii la haaaii.., ade berparut muka adik gaknyaa..

dan inilah hasil kerjanya

abg long sayang adik tau..!! nie laa tanda abg long sayang adik










4 comments:

Fith said...

aiseh terlbh kreatif pun gerun gak kan.sib baik adik tidur elok je time tu,kalau adik terjaga,haha mencabar tul abglong nak lukis...

zura said...

hahh tu la pasal.., ade dia geram dia cucuk adik dia dengan pen tu.., biase budak dok conteng dinding.., nie dinding dia tak conteng.., tapi adik dia yg jadi mangsa..!!

ayushamza said...

comel giler... geramnya aunty ayu...

Mimi said...

hahaha...kelako rasa bile membayangkan si abang menconteng si adik....takper tu kenangan terindah bile diorg dah besar bile diorg baca blog mama dia nih or tgh balik gambar2 tuh...