Tuesday, May 24, 2011

Lamanya Menyepi

aduhai.., lama betul rasanya tak menulis.. sampai nak stat camne pun nak kena pk lama..! hahahaha.. erm tapi walaupun lama tak menulis.., tetap setia bukak blog kawan2 dok baca cerita perkembangan masing-masing.. Sekarang ni dah masa menunggu untuk deliver baby yang ketiga.. Agar semuanya selamat dan dipermudahkan hendaknya.. 

Seperti biasa, dan seperti kandungan yang lepas-lepas alhamdulillah tak ada banyak maslah dan alahan. Setakat sakit pinggang yang amat tu normal la kan.. Dari segi makan pun alhamdulillah semuanya boleh masuk n pantang jumpa. InsyaAllah kali nie baby yang bakal keluar Hero lagi.. wah makin gamat laa rumah jadinya..! yang dua hero sedia ada nie pun dah buat rumah macam kena langgar todak. what ever pun i'm happy with u my dearest sons.

Alhamdulillah Amsyar dah masuk 3tahun 7 bulan. Alhamdulillah banyak achievement yang dia capai, and as his mother i'm glad of you dear. pada umur dia sekarang nie alhamdulillah dia dah boleh kenal huruf dari A to Z, Alif to Ya, can count 1 to 100.., dan yang paling membanggakan dia dah boleh tulis A to Z sendiri. Cuma lately nie dia punya perangai a bit cranky n mengade2 sikit.. hahahaha.. what ever laa abg long.. janji bahagia yer..! erm mulut dia pun semakin petah n kadang2 tak jangka perkataan2 yang n ayat2 yang akan keluar dari mulut dia. Skang dia pun dah ade client maya dia sendiri.. hahahaha.. nie yang paling tak boleh tahan.., agaknya selalu sangat dengar mama bebual dgn client kat fon sampai dia pun dah terikut2.. kalau bejalan siap bawak trompet kecik dalam kocek utk dia jadi kan fon ilusi dia. nanti tetiba je fon dia kononnya berbunyi n bebual dgn client.. hahahahha.. 

Erm adik skang nie dah masuk setahun enam bulan. now dah big boy kan sayang.., adik kuat merajuk tapi manja sangat. selalu buli abg n kena buli.. hahahaha.. tak lama lagi adik dah nak jadi abg.. erm kalau bandingkan dgn abg long dr segi bercakap adik memang agak lambat sikit. Sebab abg long dulu masa usia nie mulut dia dah banyak cakap. Tapi adik kureng sikit. tak pe take ur time ok sayang. Sangat minat pada sukan terutama sekali bola. siap pandai gelecek bola.. so cute.. kalau tendang bola mmg ada gaya. 

Erm macam tak percaya pulak rasa bila tengok anak-anak semakin membesar, sekejap sangat rasa masa berlalu.. apa pun mama doa kan semoga anak2 mama sentiasa sihat, ceria, jadi anak yang soleh dan berbahagia dunia dan akhirat. I LOVE all of you very much dear.. Muahhhhhh..!!

~mama sebut nanti abg long tulis ok~


~Muahhh~





~cantik tak a.long colour, within the boundary~

2 comments:

Mimi said...

wah..dah nak masuk tiga org eh..tahniah...tak terkejor den neh...hehe...

zura said...

hahahaha.., relax laa..! mana tau tetiba nnt kau kua terus kembar..!!